Пт. 29 Березня 2024

Золотий борщ: буряк подорожчав утричі

Зазвичай молодий буряк нового урожаю з’являється на українському ринку у середині травня. Цього ж року через окупацію частини південних регіонів країни перший столовий буряк з’явився на місяць пізніше – у середині червня. Тому і ціни на цей продукт значно вищі, ніж минулого року. Буряк подорожчав у три рази, повідомляє SEEDS.

“У зв’язку з військовими діями на території України, нинішній сезон столових буряків розпочався на місяць пізніше, ніж роком раніше, а стартові ціни на перші оптові партії буряків нового врожаю з українських господарств озвучуються на рівні 30-40 грн за кілограм ($1,03-1,37/кг), що в середньому у 3 рази дорожче, ніж на перші партії цього коренеплоду минулого року”, – зазначають аналітики порталу EastFruit.

Наразі пропозиція буряку залишається обмеженою. Херсонщина, що є лідером з виробництва раннього коренеплоду, окупована. Основними виробниками ранніх овочів в Україні сьогодні є західні області та Закарпаття, обсяги пропозиції ранніх коренеплодів на ринку поступово збільшуватимуться, але не такими темпами як минулого сезону, вважають аналітики.


Залишити коментар