Ср. 24 Квітня 2024

В Україні дешевшають тепличні огірки

Надзвичайно високі ціни на огірки в Україні суттєво знизилисяцього тижня через масований імпорт з Польщі та Молдови. Про це повідомляють експерти проєкту «АПК Інформ: овочі та фрукти» на своїй сторінці у Facebook, пише  agronews.ua.

«Деяке послаблення ринкової ситуації на звітному тижні було зафіксовано у сегменті тепличних огірків, ціни на які за попередній період досягли неймовірних у цей період року позначок. Навіть враховуючи факт виїзду з України більш ніж 5 млн осіб, працюючі тепличні комбінати, за відсутності надходження до споживачів продукції із Кам’янсько-Дніпровського району Запорізької області, не були спроможними повністю закрити існуючі потреби ринку», – зазначають аналітики.

За словами експертів, нетрадиційним у цей період року шляхом вирішення проблеми недостатньої пропозиції огірка на внутрішньому ринку України було збільшення обсягів імпорту овочів з Польщі, й ще більш відчутне зростання обсягів постачання з Молдови.

«У результаті, ще з початку звітного тижня під тиском нових партій імпортного огірка, місцеві комбінати зменшили попередні відпускні ціни на свою продукцію від 30% до 50%», – резюмують аналітики.


Залишити коментар