Пт. 29 Березня 2024

Стало відомо, наскільки зросли ціни на м’ясо протягом року

Середні роздрібні ціни на м’ясо яловчини, курятини та індичатини у травні залишилися на рівні попереднього місця, проте порівняно з аналогічним періодом минулого року здороження склало 10-27%. Про це повідомляють в Асоціації «Свинарі України».

Відхилення ж цін свинячих охолоджених напіфабрикатів коливається в межах 1-7%, а середня ціна травня додала 2% проти відповідного періоду 2021-го.

У травні середня ціна на свинину в мережах роздрібної торгівлі закріпилася на рівні 132,5 грн/кг. Це на 1,2% дорожче, ніж місяцем раніше, коментують аналітики Асоціації «Свинарі України». За травень свинина на полицях супермаркетів зросла в ціні на 1-3,5 грн/кг залежно від виду охолодженого напівфабрикату порівняно з попереднім місяцем, свідчать результати моніторингу ключових торгівельних мереж аналітичного відділу Асоціації «Свинарі України».

«У кінці весни найпомітніше здороження торкнулося не преміальних стейку та вирізки, які подорожчали на 1,1 та 1,5 грн/кг, а «пікнікових» ошийка та грудинки — плюс 3,2 та 3,5 грн/кг до середньої ціни квітня відповідно. Крім цього, досить помітно зросла в ціні тазостегнова частина, додавши 2,25 грн/кг у середньому — з 114,3 грн у квітні ціна кілограма сягнула 116,6 грн/кг в середньому за підсумками травня», — зазначають в АСУ.

«Характер цінової динаміки охолодженої свинини у травні відрізнялася від квітневого: напередодні Великодня приріст цін відбувався поступово, тоді як травень почався зі скорегованих у бік підвищення цінників. При цьому протягом місяця деякі свинячі напівфабрикати (ошийок, грудинка та тазостегнова частина) знизилися в ціні на 1-1,5 грн/кг. Водночас, корейка, подешевшавши на 3,3 грн/кг з початку травня, за підсумками місяця зупинилася на рівні середньої ціни квітня — 151,7 грн/кг», — додають аналітики Асоціації.


Залишити коментар