Пт. 26 Квітня 2024

Цибуля подорожчала втричі: зростання ціни триває

Цибуля

Овочі борщового набору дорожчають. Вже зросли ціни на буряк та капусту. З початку цього тижня також почалося стрімке подорожчання цибулі. За тиждень ціна на неї зросла на 30%, а з минулого року продукт подорожчав аж в три рази, повідомляє SEEDS.

Причиною підвищення цін на цибулю є вичерпування запасів торішнього урожаю. Також закінчуються запаси продукту і в Польщі, яка останнім часом була його найбільшим виробником.

Щодо цибулі нового урожаю, то вона, зазвичай, першою постачалася з Херсонщини. Наразі регіон окупований і постачання овочів заблоковано.

“Уже сьогодні ціни на цибулю із Польщі на українському ринку озвучуються на рівні 14-18 грн за кілограм. Таким чином, за тиждень ця продукція стала дорожчою в середньому на 30%. При цьому попит на цибулю в Україні залишається досить активним, а пропозиція цього овоча швидко скорочується. Учасники ринку не виключають подальшого подорожчання в даному сегменті, що може зберегтися до надходження на ринок цибулі нового врожаю”, – зазначають аналітики порталу EastFruit.


Залишити коментар