Чт. 25 Квітня 2024

На Тернопільщині заклало новий сад за італійською технологією

Минулого року Фермерське господарство “Гадз” (Тернопільська область) заклало новий сад за італійською технологією. Уже цього року на підприємстві отримають перший урожай з молодих яблуньок. У господарстві вирішили назвати проєкт Садом Перемоги, на честь перемоги України в російсько-українській війні, повідомляє SEEDS, пише  agronews.ua.

“У цьому саду застосовані найновіші технологічні підходи, які є у сучасному садівництві. Цей блок саджанців закладений за італійською технологією. Вона взята із регіону Південний Тіроль. Зокрема, з міста Больцано. Її суть полягає в тому, аби висадити максимальну кількість дерев на одному гектарі та отримати найвищий врожай найкращої якості”, – розповідає технолог підприємства Тарас Мельник.

Дерева захищені протиградовими сітками і отримують вологу та поживні речовини з допомогою сучасної системи зрошування.

Загальна площа саду – 35 гектарів. Обсяги першого урожаю, зібраного цього року, становитимуть 30 тонн з гектара. Пізніше урожайність досягне показників 100 тонн з гектара.

ФГ “Гадз” продовжує забезпечувати робочими місцями населення Тернопільщини та інвестувати в бізнес, попри війну та значні ризики.

“35 га саду висаджено українськими саджанцями, вирощеними в наших кліматичних умовах та нашими людьми. Плоди мають прекрасні смакові якості та високу врожайність. Торік ми інвестували у господарство близько 280 млн гривень, цього року інвестиції складатимуть близько 300 млн гривень. Хто працює, інвестує, той з кожним днем наближає нашу перемогу”, – розповідає засновник фермерського господарства Петро Гадз.


Залишити коментар