Чт. 28 Березня 2024

На Львівщині фермери виготовляють патріотичний сир блакитно-жовтого кольору

Уже близько восьми років у селі Підрясному, що неподалік Львова, функціонує фермерське господарство «Гураль», назва якого походить від прізвища власника. Павло Ігорович разом із сім’єю, де підростає троє дітей, доглядають кілька десят­ків овець і кіз. Про це повідомляє wz.lviv.ua, пише agronews.ua.

Із їхнього молока дру­жина Оксана Ігорівна ва­рить крафтові сири (м’які та тверді). Робить це без ферментів і заквасок – лише за рахунок температурних режимів (нагрівання й охолодження), пише

Найбільшим попитом тепер користується синьо-жовтий продукт, який ще на­зивають патріотичним. Виго­товляти його родина взялася три роки тому, на День Неза­лежності. Зазвичай робили таке на державні свята. Од­нак із вибухом війни обсяги згаданої продукції збільши­лися, адже люди все частіше купують її.

Отримати жовте забарв­лення допомагає куркума, що одночасно додає пухкос­ті. Синього ж кольору взимку й навесні досягають завдяки харчовим барвникам, а вліт­ку виручають чорниці.

Коли почалися бойові дій, господарі взялися допома­гати біженцям, що приїхали в Галичину з інших регіонів України. Зокрема, безкоштовно дають козяче молоко сім’ям переселенців, котрі мають малих дітей.


Залишити коментар