Знизити рівень споживання червоного м'яса хочуть в Європі
Пн. 16 Травня 2022

Знизити рівень споживання червоного м’яса хочуть в Європі

Комісія ЄС передбачає, що вживання червоного м’яса збільшує ризик розвитку раку у людей, і закликає переходити на веганську дієту. Про це повідомило мережеве видання GreenQueen.

Комісія ЄС виділила € 170 млн на просування більш екологічно чистої продовольчої системи. Думка комісії полягає в тому, що для запобігання росту захворюваності на рак необхідно скоротити або виключити із щоденного раціону червоне та оброблене м’ясо. Замість них слід споживати стійкі продукти на рослинній основі.

Доповідь та оновлення політики також є спробою уповільнити вплив існуючих продовольчих систем на зміну клімату.

«Наша мета — підвищити поінформованість про органічне землеробство і більш стійку сільськогосподарську практику у поєднанні з просуванням свіжих фруктів та овочів, необхідних для здорового харчування та збалансованого раціону», — заявив комісар ЄС по сільському господарству Януш Войцеховський.

Щоб отримати доступ до фінансування, кампанії повинні відповідати цілям Європейської «зеленої угоди», підтримувати спільну сільськогосподарську політику та дотримуватися стратегії «від ферми до вилки» (Farm to Fork). Вони також повинні працювати разом із європейським планом боротьби з раком.

Комісія ЄС визначила ряд ринків, що не входять до ЄС, на які слід орієнтуватися в рамках агропродовольчих акцій та пропаганди рослинних продуктів. Канада, Мексика, Південна Корея та Японія названі регіонами з високим потенціалом зростання. Значна частина бюджету буде спрямована на заохочення системних змін у продовольчій системі в цих областях.

Південно-Східна Азія рекомендована для активного сприяння зміні раціону харчування, враховуючи, що тільки в Гонконгу спостерігається величезне споживання м’яса.

Ірландська асоціація фермерів з розведення великої рогатої худоби і овець (ICSA) не погодилася зі думкою Комісії ЄС. ICSA назвала зв’язування споживання червоного м’яса з ризиком розвитку раку «умисним спотворенням фактичних досліджень».

«У доповіді Міжнародного агентства з дослідження раку (IARC) від імені Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) було виявлено лише незначний внесок обробленого м’яса у розвиток раку», — підкреслив президент ICSA Дермот Келлехер.

ICSA зазначила, що загальна збалансована дієта з акцентом на необроблені продукти, безумовно, має бути кращою. Ця дієта, природно, включатиме червоне м’ясо.

«Викликає занепокоєння той факт, що ЄС, схоже, підтримує гамбургери з високим ступенем переробки, а не справжнє м’ясо. Це спотворює чесну конкуренцію і фактично підриває високопоживні продукти, вироблені тваринниками ЄС», — додав Келлехер.

Джерело MilkUA.info


Залишити коментар