Чт. 25 Квітня 2024

Стало відомо, як вживати алкоголь щоб він приносив користь організму

Алкоголь здатний знизити ризик утворення тромбів, тільки якщо вживати його в помірних кількостях. Про це пише agronews.ua.

“Дійсно, алкоголь в невеликих або помірних кількостях розріджує кров, знижує ризик утворення тромбів. Але головне – помірність, а це дуже тонка грань, тому лікарі не рекомендують вживати алкоголь для захисту від тромбозу глибоких вен”, – говорить кардіолог інституту серця і судин з США Джеймс Беккерман.

Експерт звертає увагу, що користь алкоголю для профілактики утворення згустків крові у венах може залежати від того, скільки ви наливаєте в свій стакан. Тому вживання алкоголю – це завжди болюче питання для лікарів, пацієнтів та їхніх родичів.

На питання, скільки спиртного можна випити для розрідження крові і запобігання тромбів, Джеймс Беккерман наводить результати дослідження, яке показало, що в порівнянні з непитущими людьми, у тих, хто випивав більше 85 мілілітрів спиртного в тиждень, ризик тромбозу глибоких вен був вище в два рази.

Він попереджає, що алкоголь стає вкрай небезпечним при прийомі розріджуючих кров антикоагулянтів. Справа в тому, що якщо печінка навантажена алкоголем, то їй ніколи розщеплювати ліки, а значить, рівень препарату в крові підвищується, що може привести до ризику кровотеч.

“Якщо ви страждаєте тромбозом, то, ймовірно, можна зрідка випивати в межах норми, але обов’язково треба поговорити зі своїм лікарем”, – додав Джеймс Беккерман.


Залишити коментар