Сб. 20 Квітня 2024

Які фрукти знизять відкорегують артеріальний тиск: висновки науковців

Гіпертонія — проблема розповсюджена. Лікарі відзначають, що впродовж останніх десятиліть хвороба “молодшає”. Унормувати тиск допомагає слідування вказівкам лікарів і прийом медикаментів.

Окрім цього, пропонуємо вплинути на стрибки тиску завдяки правильному харчуванню.

Так, надзвичайно корисним фруктом для серцево-судинної системи є ківі. Дослідження, проведені Американською асоціацією серця (The American Heart Association), виявили, що споживання трьох ківі на день протягом восьми тижнів може суттєво знизити показник систолічного кров’яного тиску. Ківі є джерелом антиоксиданту — лютеїну.

Ще одним незамінним продуктом для здоров’я судин є кавун. Ця ягода містить клітковину, лікопен, вітамін, А та калій, які є помічними у зниженні артеріального тиску. Кавун також багатий на амінокислоти L-Citrulline/L-arginine, які також сприяють нормалізації кров’яного тиску.

Рекомендується включити у раціон інші овочі та фрукти із вмістом калію. Науковці стверджують, що калій є невід’ємним елементом будь-якої дієти, спрямованої на зниження артеріального тиску. Хорошим джерелом калію є горох, банани, картопля, помідори, апельсиновий сік, бобові та родзинки.


Залишити коментар