Чт. 25 Квітня 2024

Озвучено зв’язок між птахами та виробництвом молока

У дослідженні групи по боротьбі з птахами-шкідниками Університету штату Вашингтон вивчався вплив птахів на молочні ферми штату, зокрема на економіку виробництва молока і здоров’я худоби.

Поїдання птахами кормів для ВРХ може призвести до «виснаження» поживних речовин раціону. Також птахи сприяють потраплянню патогенів на кормовий стіл і збільшенню ризику захворюваності тварин.

Сучасні методи зберігання забезпечують хороший доступ до кормів для птахів. У ході дослідження виробники молока повідомили, що втрати кормів становлять 55 дол. на корову на рік, що призводить до щорічних втрат у розмірі 5,5 млн. дол. у західному регіоні штату і 9,2 млн. дол. у східному регіоні. Європейські шпаки були найбільш причетними до таких втрат. Опитування комерційних молочних господарств у Пенсільванії, Нью-Йорку і Вісконсині показало, що молочні ферми, які повідомляють про 10 тис. і більше птахів на день, щорічно втрачають на кормах 64 тис. дол.

Рікі Вудс, біолог міністерства сільського господарства США підтверджує, що один шпак може з’їсти корму на 1 цент у день — і це ще не все. Частина корму викидається через зараження птахами, а худоба, яка споживає такий корм, може заразитись кишковою паличкою, сальмонелою та іншими інфекціями.

Ключем до «перемоги над птахами» є прояв старанності. Стримувальна активність повинна відбуватися постійно і для кожної ситуації мають бути різні рішення.

Джерело MilkUA.info


Залишити коментар