Чт. 25 Квітня 2024

Шоколадки з молоком верблюда почали виготовляти в Польщі

Чи знали ви, що верблюже молоко вживають не лише у вигляді напою? З цього продукту виготовляють креми, мило та іншу косметику, а ще – шоколад. Молоко верблюда – звичний продукт для країн Північної Африки та Близького Сходу.

Але віднедавна його популяризація почалася і в Європі. Молоко “горбанів” та продукти з нього пропонує польська компанія “Camel Way”. Під час виставки ANUGA 2021 компанія презентувала цікавий продукт – шоколад з верблюжим молоком, повідомляє SEEDS.

Цей продукт дорожчий, ніж інші типи тваринного молока, оскільки верблюдиці виділяють молоко протягом обмеженого часу після пологів. До того ж одна тварина дає всього 7 літрів поживного продукту на день.

У Польщу молоко верблюдів постачають у сухому вигляді з Об’єднаних Арабських Еміратів.

За словами Мейтса Зіга, представник компанії “Camel Way”, вихід на європейський ринок був справжнім викликом для виробника, оскільки споживачі не звикли до таких продуктів. До того ж коштує “екзотика” в кілька разів дорожче ніж коров’яче молоко чи звичайний молочний шоколад. Утім, в компанії розраховують привернути увагу, роблячи акцент на корисності продукту, пише foodingredientsfirst.com.

“Верблюже молоко підходить для людей з непереносимістю лактози, цукровим діабетом або алергією. Молочний напій також продається як природний пробіотичний та імунопідтримуючий напій для дітей”, – зазначає Мейтс Зіг.

Наразі молоко та шоколад від “Camel Way” можна купити у Польщі, Великобританії, Австрії та Італії.


Залишити коментар