Чт. 25 Квітня 2024

Поширення нового штаму пташиного грипу зафіксували в Китаї

Нові випадки інфікування видозміненим підтипом пташиного грипу H5N6 реєструють китайські спеціалісти. З початку 2021 року новий штам підхопила 21 особа, пише УНН.

Торік занедужали 5 людей. Всі хворі контактували з домашньою птицею. Випадків зараження від людини до людини не виявлено.

Спеціалісти відзначають, що ріст інфікованих — тривожний симптом, незважаючи на те, що 2017-го кількість хворих на пташиний грип H7N9 було в сотні разів більше. Фахівці наголошують, що чимало інфікованих новим штамом перебувають в критичному стані, а 6 пацієнтів врятувати не вдалося.

“Зростання кількості випадків захворювання людей в Китаї цього року спричиняє занепокоєння. Цей вірус призводить до високої смертності”, — заявив професор порівняльної патології в медичному центрі університету Еразмус у Роттердамі Тійс Куікен.

Фахівці Китайського центру з контролю і профілактики захворювань підкреслюють, що генетична різноманітність та географічне поширення H5N6 становлять небезпеку для здоров’я людей та птахівництва.

Китай — найбільший у світі виробник м’яса птиці та основний виробником качок. У країні вакцинують свійських птахів від пташиного грипу, але вакцина, яку використовували минулого року, може лише частково захистити від нових вірусів.


Залишити коментар