Чт. 25 Квітня 2024

Від низькосортних підробок польських харчів застерігають українських споживачів

Численні підробки польських продуктів виявляють в Україні. Дуже часто фальсифікат збувають з машин просто на вулицях, обіцяючи покупцям європейську якість. Фахівці зауважують: нерідко на продуктах виробництва Польщі є надписи німецькою. Це може свідчити про підроблення німецьких харчів поляками. 

Цікаво, що польська продукція в Україні коштує дешевше місцевої, тому громадяни все частіше віддають перевагу товарам з Польщі. Проте істотну частку продуктів везуть в Україну без оформлення відповідних документів.

В ЄС виробники молока отримують дотації з бюджету до 50 відсотків, тоді як українські молочники не отримують нічого. Велика кількість ввезених дешевих товарів вб’є в Україні власне виробництво молочних продуктів. У цьому не сумнівається експерт молочної промисловості Максим Залізняк. Але українським споживачам не варто сліпо довіряти якості продуктів з Польщі.

Наприклад, за словами Залізняка, на етикетках багатьох ввезених товарів є невідповідності і навіть відверта дезінформація.

Це має змусити владу країни вилучати з продажу великі партії європейського фальсифікату, але цього ніхто не робить, допомагати вітчизняним виробникам влада не хоче. З цієї причини швидко наростає підпільне виробництво підробок харчових продуктів з Польщі. Багато видів товарів фальсифікують прямо в Україні.

“Навіщо везти, якщо можна підробити тут. Колеги ловили підроблений польський сир. По всій видимості, він з Польщі таким прийшов, на київських оптових ринках є ці зразки”, – розповів виконавчий директор Союзу споживачів України Максим Несміянов.

Джерело Biz.Today


Залишити коментар