В Україну потрапило м'ясо з сальмонелою

В Україну потрапило м’ясо з сальмонелою

На пилавки українських магазинів може потрапити курятина з сальмонелою. Небезпечне для здоров’я мясо експортували з Польщі. Про це повідомили в управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

Фахівці отримали інформаційне повідомлення системи RASFF  від 15 жовтня 2021 року № 2021.5575 стосовно виявлення Salmonella enteriditis у курячому м’ясі, що експортувалась з Польщі (виробник: Cedrob S.A., Ciechanov; місце зберігання: AMP Logistika, Plonsk, Poland) до України у кількості 1600 кг (отримувач: ПМП “ВІНТЕР”, вул. Лідавська,1, м. Луцьк, 43000).

В установі закликають негайно повідомляти їхніх спеціалістів про виявдення небезпечної курятини в обігу.

Згідно закону оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини.


Залишити коментар