Чт. 28 Березня 2024

Безоплатну приватизацію землі можуть скасувати

Безоплатна приватизація землі в нинішньому форматі є інструментом, який дозволяє зловживати цим правом. Про це сказав Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко час пресконференції, присвяченій 100 дням ринку землі, передає Zemelka.ua.

«Ми комплексно стежимо за процесом безоплатної приватизації, оскільки той її формат, який нині існує, дозволяє недобросовісним громадянам зловживати цим правом. Держава розуміє відповідні ризики, тому безоплатна приватизація має бути трансформована. І Мінагро ініціюватиме суспільне обговорення для того, щоб замінити право на безоплатну приватизацію у «фізичних» гектарах правом на фіксовану знижку при купівлі та отриманні в оренду державних земель», – сказав Роман Лещенко.

Він додав, що така знижка буде однакова та гарантована для всіх громадян, плюс будуть передбачені додаткові пільги для ветеранів та деяких інших категорій громадян. Для того, щоб її отримати,  достатньо подати електронну заяву

За словами Романа Лещенка, що всі заяви будуть оприлюднені, і ситуація з подвійною приватизацією унеможливиться в принципі. Знижка стосуватиметься саме державних земель, адже місцеве самоврядування — це право територіальної громади.

«Також ми хочемо вирішити питання про землі, які перебувають під приватними садибами. Власники таких садиб мають офіційно отримати у користування землі, які їм належать, без зайвих бюрократичних процедур безоплатно», — наголосив Міністр.

Джерело “Куркуль”

 


Залишити коментар