Чт. 25 Квітня 2024

Херсонський порт нарощує вантажообіг

Херсонський морський порт у третьому кварталі року збільшив вантажообіг у порівнянні з аналогічним періодом минулого року майже на 22% — до 784,58 тис. тонн. 

Як поінформували у пресслужбі Адміністрації морських портів України, ситуація по негативній динаміці перевалки вантажів змінюється на краще, а відсоток відставання у порівнянні з відповідним періодом минулого року поступово скорочується, пише видання “Новий день”.

Значне зростання перевалки відзначається серед таких вантажів, як зерно гороху, ріпак, каолін, вапно мелене, лом чорних металів, пісок будівельний, дизельне паливо. Також у третьому кварталі залучені нові вантажі: клінкер цементний, кокс доменний, жито.

Лідируючі позиції залишаються за зерновими і продуктами перемолу (висівки пшеничні, шрот, ячмінь), металобрухтом, металопрокатом (листова сталь), також до цього переліку додалися будівельний пісок і цемент.

За даними АМПУ, в січні-вересні акваторію Херсонського морського порту відвідали 459 суден, оброблено більше 3150 вагонів.


Залишити коментар