Сб. 20 Квітня 2024

На Волині підприємство виготовлятиме добрива з мулу

Комунальне підприємство “Луцькводоканал” приступило до виробництва добрива з біомулу, яке використовуватимуть у сільському господарстві. Реалізовували проєкт два роки, адже підприємству необхідно було пройти всі дозвільні процедури, оформити документи.

Тепер “Луцькводоканал” отримав дозвіл на виготовлення, фасування та реалізацію цієї продукції.

Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

Переробка мулу в добриво і його збут сільгосппідприємствам – європейська практика, яка з’явиться і в Україні на КП «Луцькводоканал». Це допоможе вирішити проблему із переробкою мулу, що лишається на очисних спорудах підприємства після проходження всіх етапів очистки. Мулові карти будуть розвантажені, а сільськогосподарські підприємства отримають безпечне добриво, яке значно збільшує врожай. Від процесу переробки виграє насамперед Луцька територіальна громада, адже мул не буде накопичуватися на очисних і не створюватиме потенційної небезпеки для екології. Також користь отримають сільгосппідприємства, які будуть використовувати органічне добриво з біомулу для удобрення грунтів. Експертизами доведено цілковиту безпеку та високу ефективність такого добрива.

Переробка біомулу – дуже важлива і в перспективі здійснення реконструкції очисних споруд, оскільки цикл переробки відходів має бути закритим, а осад від стічних вод повинен утилізуватися. І найкращим та найбільш безпечним методом його утилізації, як свідчить світова практика, є саме переробка в органічне добриво.


Залишити коментар