Вт. 23 Квітня 2024

Озвучені причини, через які в Україні може зрости експорт яблук

За інформацією аналітиків EastFruit, на тлі інформації про надлишкову пропозицію яблука в Східній Європі, гарною новиною можна вважати високу якість яблука червоних сортів врожаю 2021 року.

Завдяки сприятливим кліматичним умовам та порівняно різким перепадам температур, садівники Польщі, України та Молдови повідомляють про високий відсоток забарвлення яблука. Причому яблуко добре забарвилося навіть в Польщі, де з цим зазвичай більше проблем. Хороше забарвлення яблука червоних сортів є одним з головних якісних параметрів і має важливе значення при експорті даного виду фруктів, особливо на ринки країн Близького Сходу і Південно-Східної Азії.

Це дає надію на хороші експортні продажі яблука для України і Польщі, незважаючи на складності з логістикою і зростанням вартості морських контейнерних перевезень.

При цьому смакові параметри яблука також, за словами садівників, на досить високому рівні. Смачне яблуко, на їхню думку, допоможе наростити внутрішній продаж, хоча ціни на внутрішніх ринках України, Польщі та Молдови знаходяться на не високому рівні. У Польщі садівники навіть намагалися протестувати проти цінової політики роздрібних мереж щодо яблука.


Залишити коментар