Пт. 29 Березня 2024

В Україні прогнозують рекордний урожай гречки

В Україні щедро вродила гречка. Цьогорічний урожай чи не стовідсотково задовільнить потреби вітчизняних споживачів. Експерти вважають: є всі причини стверджувати, що у цьому сезоні врожайність гречки найвища за останні кілька років.

Як відзначають в Асоціації “Український клуб аграрного бізнесу”, в Україні триває збір врожаю гречки і наразі зібрано близько 70% посівних площ.

За попередніми оцінками, валовий збір врожаю гречки буде кращий, ніж за 3 останні роки і очікується на рівні 114 тис. т, що на 16% перевищує аналогічний показник минулого року.

Такого показника вдасться досягти як за рахунок збільшення посівних площ під даною культурою (+3% у порівнянні з попереднім роком), так і за рахунок збільшення врожайності (+15%).

“В останні роки фонд споживання гречки в Україні знаходиться на рівні 120 тис. т. Таким чином, за рахунок власного виробництва вдасться на 95% задовольнити потребу українців в гречці та бути менш залежними від можливих зупинок імпортних поставок зі сторони Російської Федерації”, – коментує Світлана Литвин, аналітик УКАБ.


Залишити коментар