Фермер пояснив, чому в Україні невигідно торгувати яловичиною
Очільник сільськогосподарського ТОВ “Надія” Ігор Романов відзначає, що в виробникам яловичини вигідніше експортувати продукцію за кордон, ніж отримати високі прибутки внаслідок торгівлі на вітчизняному ринку.
Український ринок м’яса, на думку фахівця, не сформований, не функціонує повноцінно. М’ясо не так просто збути за адекватною ціною.
“Наше підприємство експортує свіже м’ясо, адже так вигідніше – ціни дещо більші, – каже фермер. – Якщо працювати з м’ясними комбінатами – ми ледве в нуль вийдемо, а то й у мінус заженемо себе. У цьому році ми відчули це, як ніколи, оскільки вартість зернових значно зросла”.
Правильний підхід до вирощування та експорту м’ясних порід корів, продовжує Романов, може стати досить прибутковим бізнесом.
“Практично всю продукцію експортуємо живою вагою в арабські країни. В Україні цей напрямок не так розвинений, як у країнах Європи, США чи Австралії. Але ми до цього прийдемо”, – резюмує аграрій.
Джерело “Агро 24”
Залишити коментар