Оприлюднено перелік харчів, які суттєво подорожчали

В Україні відпускні ціни виробників на харчові продукти за рік збільшилися на 9-75%, Найбільше зросли середні ціни на соняшникову олію зросли (70%) та цукор (75%). Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства, пише agronews.ua.

Так, закупівельні ціни на пшеницю (2,3 та 4 класу) у річному вимірі зросли на 16% (до 7 780, 7 685, 7 464 гривень за тонну), на кукурудзу — на 27% (до 7 007 гривень за тонну).

Тим часом відпускні ціни на кукурудзяну крупу в середньому зросли на 24% і становлять 12,91 гривень за кілограм, на пшоняну крупу — на 13% і становлять 14,10 гривень за кілограм, на горохову крупу — на 20%, вона коштує гривень за кілограм, на ячмінну крупу — на 31%, яка коштує 11,20 гривень за кілограм.

Капуста подорожчала на 12% до 5,15 гривень за кілограм, морква на 23% — до 7,97 гривень за кілограм, буряк на 49% — до 7,41 гривень за кілограм.

Водночас відпускні ціни виробників на соняшникову олію становили 49,66 гривень за літр, що демонструє зріст ціни на 70%. Відпускні ціни виробників на м’ясо великої рогатої худоби зросли на 13% — до 108,15 гривень за кілограм, а на м’ясо свиней — на 5% до 89,61 гривень за кілограм. Цукор подорожчав на 75% до 22,09 гривень за кілограм, молоко вищого ґатунку — на 14% — до 21,75 гривень за кілограм, вершкове масло — на 9% — до 174,12 гривень за кілограм.


Залишити коментар