Виробники молочних консерв перебувають на межі кризи
Зараз найбільша частка експорту українських молочних консервів припадає на Узбекистан (19%), Азербайджан (10%) і Грузію (10%). Проте вітчизняні виробники цієї продукції заявили про нелегке становище як на внутрішньому, так і на зовнішніх ринках. Проблеми виникли через недешевий цукор.
Становище українських молочноконсервних комбінатів залишається складним. Цукор тільки зараз почав падати в ціні, а молочна сировина незмінно залишається дорогою. Про це пише ІНФАГРО.
Виробники, орієнтовані на внутрішній продаж, ще сяк-так зводять кінці з кінцями, вони змогли збільшити ціни. А ось експортерам важко, часто їх ціни (за собівартістю) набагато вище, ніж у конкурентів з Білорусі та Росії. Доводиться втрачати ринки збуту, куди потім буде складно повернутися.
Експорт, відповідно, скорочується. Минулого місяця експортували менше 2 тис. т консервів, що на чверть менше липневого показника 2020 року. Скромним буде експорт і в серпні. На пожвавлення продажів можна розраховувати лише в середині осені, коли подешевшає цукор.
Залишити коментар