Пт. 29 Березня 2024

В Україні зафіксували зростання виробництва

П’ятий місяць поспіль у промисловості спостерігається зростання виробництва. За даними Держстату, за підсумком січня-липня 2021 року промислове виробництво зросло на 1,8%. Про це повідомили в Міністерстві економіки України.

У тому числі зростання у переробній промисловості склало 1,8%, у добувній –  1,8%, у постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря –  1,7%. В липні 2021 року промвиробництво зросло на 0,2%, з урахуванням ефекту календарних днів – на 0,9%.

«У липні зростання промисловості більшою мірою формувалось під впливом високої кон’юнктури на зовнішніх ринках, а також поступового відновлення попиту на окрему продукцію на внутрішньому ринку. Найбільший внесок у індекс промислової продукції продовжують мати експортоорієнтовані та інвестиційно спрямовані види діяльності», – прокоментував Перший заступник Міністра економіки України Володимир Гринюк.

Так, металургійне виробництво прискорило зростання до 8,4% завдяки збереженню сприятливої кон’юнктури на світових ринках чорних металів, виробництво гумових і пластмасових виробів зросло на 9,9%, машинобудування – на 3,8%, виробництво меблів, ремонт і монтаж машин та устаткування – на 2% в умовах поступової активізації реалізації інвестиційних проектів підприємствами, у тому числі програми «Велике будівництво» з боку держави.


Залишити коментар