Пт. 29 Березня 2024

Через підпал соломи в господарстві на Черкащині фермер зазнав збитків на 1 млн грн

Близько 1 тис. тонн соломи вартістю мільйон гривень знищено у фермера з Нідерландів Кейса Хусінкхі, який господарює в селі Тинівка на Черкащині. Солому було заготовлено для Уманського тепличного комбінату, одного з найбільших в Україні.

За словами фермера, о пів на другу ночі, коли охорона господарства патрулювала цю територію, пожежі ще не було. А вже за десять хвилин охоронці побачили загоряння і повернулися. Біля скирт вони побачили представників поліції. Незабаром прибули й працівники пожежної охорони, яким удалося локалізувати пожежу о 6.55 ранку, пише Прочерк, інформує SEEDS.

За інформацією ГУ ДСНС України, ймовірною причиною пожежі є підпал. Винуватець встановлюється. Натомість, сам пан Хусінкхі підозрює керівника одного з сусідніх господарств, який, за його словами, і раніше виявляв агресію щодо працівників і майна голландця.

«Від нього вже були погрози, а його нелегальний мисливський будинок – буквально поруч зі скиртами», – каже Кейс Хусінкхі.

За його словами, звернення до правоохоронців наразі жодного результату не дають, тому господар звернувся до посла Королівства Нідерланди в Україні з проханням посприяти з’ясуванню обставин підпала і припиненню тиску на підприємця.

За інформацією журналістів «AgroTV Ukraine», Кейс Хусінкхі відомий тим, що на його підприємстві найкращі зарплати, найкращі виплати за оренду паїв, а податкова називає його найбільш сумлінним платником податків регіону. Із його ферми бере молоко одна з найвідоміших в Україні торгових марок. Ферму оснащено однією з найбільших в Україні доїльною залою типу «карусель».

У поліції Черкащини коментар щодо цієї події пообіцяли дати згодом.


Залишити коментар