Чт. 28 Березня 2024

У магазини на Тернопільщині могла потрапити несанкціонована спеція

Спеціалісти управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області, що в обігу на території Тернопільщини може перебувати несанкціонований новітній харчовий продукт. На сайті відомства інформують, що йдеться про горіх бетель.

Продукт імпортували до України  з Пакистану (M. Manzoor & Co) через Італію (імпортер: Raja Whole Sale Co) до України (отримувач: Ахмед Ахсан, просп. Маяковського 81/11, кв. 253, м. Київ, 03141)

Такі дані містило інформаційне повідомлення системи RASFF  від 24 серпня 2021 року № 2021.4341-fup2.

“Просимо негайно повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області про виявлення даного товару в обігу (м. Тернопіль, вул. Микулинецька, 20, тел. (0352) 52-10-10) та інформуємо, що відповідно до статті 20 Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”, оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини”, – інформують управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

Горіх бетель – це вічнозелена багаторічна рослина роду перець, листя якого має лікарські властивості та використовуються як спеції.

 


Залишити коментар