Як і з чим приготувати болгарський перець
Страви зі стиглого болгарського перцю завжди ароматні і апетитні. Існує дуже багато способів його приготування. Ми ж пропонуємо вам підбірку з п’яти рецептів, які обов’язково потрібно спробувати в сезон свіжих овочів.
Смажений болгарський перець
Складові:
- солодкий болгарський перець — 7−8 штук,
- часник — 6−7 зубчиків,
- помідори — 2−3 штуки,
- оцет яблучний або столовий 6% – 1 чайна ложка,
- зелень, сіль — за смаком.
- соняшникова олія (для смаження).
Приготування:
Нарізаємо часник і помідори невеликими шматочками. Перець надрізаємо з носика, вкладаємо в нього по 2−3 зубчики часнику і 2−3 часточки помідора.
Начинений перець укладаємо на сковороду з розігрітою олією. Солимо і смажимо під кришкою, поки не підрум’яниться з усіх боків.
Готовий перець викладаємо на тарілку, поливаємо оцтом і посипаємо зеленню.
Страва готова! Подаємо її на стіл як самостійну закуску або як гарнір до м’яса.
Запечений перець в ароматній олії
Складові:
- перець болгарський — 6−7 штук,
- рослинна олія — 100 мілілітрів,
- часник — 2 зубчики,
- базилік сухий — 0,5 чайної ложки,
- мелений перець (суміш перців), сіль.
Приготування:
Болгарський перець вимити, підсушити і викласти на деко. Ставимо перці в розігріту духовку до 200 градусів і запікаємо 2−3 хвилини.
Поки овочі в духовці, готуємо заправку. У рослинну олію додаємо розчавлений часник, сухий базилік і мелений перець (або суміш перців), солимо і перемішуємо. Даємо заправці настоятися.
Готовий перець дістаємо з духовки і відразу перекладаємо в поліетиленовий пакет на 10 хвилин. Потім чистимо шкірку, видаляємо плодоніжки і насіння, розрізаємо на смужки.
Смужки викладаємо в баночки або в інший посуд, шари перцю заливаємо заправкою: і так, поки не закінчиться перець. Ми залишаємо перець з заправкою на 3−4 години, а потім можна подавати на стіл.
Зберігати таку закуску в холодильнику 1−2 місяці, а якщо до перцю додати яблучного оцту або лимонної кислоти, то можна зберігати і довше.
Перець можна подати до м’яса, до пасти, до рису, можна додавати в інші страви, а можна і просто з смачним свіжим хлібом як самостійну страву.
Перець, фарширований сиром і горіхами
Складові:
- перець болгарський — 5−6 штук,
- морква — 5−6 штук,
- цибуля ріпчаста — 2 штуки,
- волоські горіхи — 0,5 склянки,
- сметана — 4 столових ложки,
- часник — 2 зубчики,
- петрушка — 4−5 гілочок,
- кисло-молочний сир — 200 грам,
- орегано — 0,5 чайної ложки,
- білий мелений перець — 1/3 чайної ложки,
- твердий сир.
Приготування:
Перець розрізаємо навпіл (уздовж), прибираємо насіння і плодоніжки. Потім його треба викласти в форму для запікання, змастити олією, посолити.
Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Поки перець в духовці, смажимо нарізану цибулю і натерту моркву на краплі рослинної олії. Готові овочі потрібно викласти в миску і дати трохи охолонути.
Потім до них додаємо зелень петрушки, подрібнені волоські горіхи, кисло-молочний сир, подрібнений часник, сметану, орегано, білий мелений перець і сіль. Все ретельно перемішуємо.
Дістаємо перець з духовки, викладаємо в нього готову начинку, зверху промазуємо сметаною і знову ставимо в духовку.
Готуємо при температурі 180 градусів ще 20 хвилин. За 5 хвилин до готовності страву треба посипати сиром. Перець готовий! Багато хто думає, що ці перці з м’ясом! Такі ось смачні!
Оладки з солодкого болгарського перцю
Складові:
- перець солодкий — 3 штуки,
- хліб (м’якоть) — 1−2 скибочки,
- сметана — 1−2 столових ложки,
- пшеничне борошно — 2−3 столових ложки,
- часник — 1 зубчик,
- сіль, мелений перець.
Приготування:
Болгарський перець розрізаємо, прибираємо насіння і плодоніжки. Натираємо перець на дрібній тертці, шкірку викидаємо.
Додаємо м’якоть хліба, сіль, мелений перець, перемішуємо, ще додаємо борошно, сметану, часник. Знову все перемішуємо.
Смажимо оладки так само, як і звичайні: на розігрітій сковороді на краплі рослинної олії. Ці оладки дуже навіть подобаються чоловікам!
Закуска з запеченого перцю з сирною начинкою
Складові:
- перець солодкий — 3 штуки,
- яйця, зварені круто — 2 штуки,
- сир твердий — 150 грам,
- сметана (можна майонез) — 2 столових ложки,
- часник — 1 зубчик,
- сіль.
Приготування:
Поки різнокольоровий перець запікається, натираємо сир, варені яйця, подрібнюємо часник. У цю суміш додаємо сметану і перемішуємо.
Із запечених перців знімаємо шкірку і видаляємо насіння. Ділимо кожен перець на четвертинки, на кожну четвертинку накладаємо сирну суміш, загортаємо рулетиком і скріплюємо шпажкою.
Джерело “Високий Замок”
Залишити коментар