Сб. 20 Квітня 2024

В Україні продають випічку з небезпечним складом

Виконавчий директор Союзу споживачів України Максим Несміянов заявив, що в українських крамницях торгують випічкою, яка містить небезпечні складники. Таке печиво може зашкодити здоров’ю споживачів, особливо якщо мова йде про малюків.

Про це спеціаліст заявив в ефірі програми “Сьогодні Ранок. Вихідний” на телеканалі “Україна 24”

“Проблема наступна: українці дуже бідні. Але люди все одно хочуть солодкого, люди йдуть, купують, щоб розслабитися, але там їх чекає катастрофа. Був в Одесі з перевірками: заходжу в магазин на Привозі, все добре, гарний асортимент. Коробку підіймаю — 4 дні прострочення. Читаю склад, написано “київські солодощі”, але місто-виробник Харків. Щось не сходиться.

Читаю склад, Е102, Е110, Е122, Е124. Після цього пристойні люди пишуть “впливає на активність і увагу дітей”, а чесніші додадуть ще й алергічну реакцію. Ці взагалі ані слова не написали, зате ціни понад 100 грн за кілограм. Запитання до Держпродспоживслужби: хто перевіряє маркування? Закон про маркування ввели, про якість та безпеку продуктів ввели, а людям все одно ось це продають”, — заявив Максим Несміянов.


Залишити коментар