Чт. 28 Березня 2024

На Херсонщині чоловік влаштував стрілянину на полі

Невідомий чоловік приїхав на поле на позашляховику, пошкодив трактор із причепом та мопеди, а також почав стріляти з карабіна. Про такий трапунок у міліцію повідомив фермер, який обслуговує цю землю.

Чоловік відзначив, що помітив понищену техніку, а працівників на полі не було, телефони робітників не відповідали.

На місці події працювала слідчо-оперативна група. В цей час зі сторони іншого поля вийшли двоє наляканих робітників, які розповіли обставини. За їх словами, в поле на білому позашляховику марки «Лінкольн» приїхав невідомий чоловік, почав погрожувати їм і сказав, що їх роботодавець винен йому гроші. Потім невідомий металевим прутком потрощив сільськогосподарську техніку, після чого дістав з машини карабін та зробив кілька пострілів вгору. Робітники злякалися та побігли в сторону поля із соняшниками, де сховалися, інформують на сайті Національної поліції України.

За кілька годин правоохоронці розшукали й затримали агресивного керманича. В автомобілі раніше судимого чоловіка виявили карабін з тепловізором, гільзи, глушник, металевий прут та мобільні телефони. Нині усе це вилучено та направлено на експертизу.

З’ясувалося, водій позашляховика має конфлікти зі своїм компаньйоном по агробізнесу, який нібито постачає йому неякісні товари, постійно винен гроші. Чоловік хотів помститися колезі й понищити техніку, проте переплутав поле компаньйона.

Нині зловмисник затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрите кримінальне провадження за ч.4 ст.296 «Хуліганство» Кримінального кодексу України (карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років). Вирішується питання про вручення затриманому підозри в скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу.


Залишити коментар