Пт. 19 Квітня 2024

Як підвищити несучість домашніх курей

Домашні яйця завжди смачніші й корисніші за фабричні. Курячі яйця — продукт, який необхідний у раціоні кожної людини, так як вони дуже поживні і містять легкозасвоюваний білок і корисні для організму мікроелементи. Своє господарство і свої кури дозволяють нам не тільки самим правильно харчуватися, а й ділитися такою можливістю з нашими друзями, знайомими (загалом з усіма, хто розуміє різницю між домашнім яйцем і яйцем фабричного виробництва).

Тримати курей не дуже складно, але буває так, що яєць вони несуть зовсім мало, так що питання ефективності утримання курей дуже актуальне. Якщо кури будуть сидіти на одному зерні та ще й у холоді, тоді не тільки про яйця доведеться забути, вони ще й почнуть хворіти і вмирати.

Як же збільшити несучість курей, при цьому не даючи їм усяких шкідливих добавок? При утриманні курей обов’язково повинні бути ящик із золою, з піском і завжди чиста вода. Тому в першу чергу потрібно зробити поїлки. Кури до них звикають досить-таки швидко. Зерно, а конкретно пшениця, теж завжди має бути в доступі. Було б непогано зробити годівниці. І кури задоволені, і ви спокійні.

Окремо в зимовий період і навіть у літній потрібна ємність із черепашкою. Це кальцій. Він дуже необхідний для курей, без нього вони починають хворіти і падати на ноги. Також можна давати їм яєчну шкаралупу, а в зимовий період підкидати невелике пір’я (теж хороший кальцій), зібране з осені після забою курей.

Періодично треба варити картоплю, гарбуз та інші овочі. Ну і, звичайно, найголовнішим вітамінним продуктом для курей є сушена кропива, яку можна давати у віниках. Її потрібно заготовити з кінця літа, і чим більше, тим краще. У ній міститься багато різних корисних речовин не тільки для тварин, а й для людини.

Є ще важливі фактори, що впливають на несучість. Наприклад, температура в приміщенні. Необхідно, щоб у курнику завжди було тепло (більше +4…+ 8°) і сухо! Це знизить ризик захворювання курей, а може, і взагалі його виключить.

Утримання курей у господарстві клопоту доставляє найменше, але все ж вимагає пильної уваги. Тому що натуральні яйця придбати хочуть усі і побільше. Це живий екологічний товар, якого завжди не вистачає, так як натуральні й корисні продукти в наш час – велика рідкість.

Джерело: “Номер один”


Залишити коментар