Чт. 25 Квітня 2024

Химерні десерти: литовці готують морозиво з житнім хлібом і рогами лосів

Цього літа литовці вирішили готувати екстравагантні десерти, аби здивувати співгромадян і привабити туристів. Для химерних смаків морозива вони використовують неочікувані інгредієнти та дивні поєднання, пише Newfood.

Оскільки морозиво наповнене конопляною олією КБР, попит на пікантні смаки значно збільшився. Зважаючи на минулорічний успіх морозива з кропиви, пива та соснової голки, литовці продовжили експериментувати з новими смаками.

Державний департамент туризму Литви Lithuania travel представили список із 9-ти химерних смаків морозива створених цього літа.

Морозиво зі шматочками чорного житнього хліба подають у Паланзі, а кухарі Лабанорасу перетворили у десерт класичне литовське частування — огірок з медом.

Ще один литовський ресторан Porto пропонує відвідувачам десерт із популярного у країні твердого сиру Джугас з журавлиною. Подається з хрустким бісквітом та розплавленим сиром.

Шеф-кухарі компанії Cordo.22 змішали порошок з рогів лося, які самці скидають щороку, сезонні копчені ягоди та витриманий солод із місцевого виробництва та представили це все у вигляді одного з найепатажніших смаків замороженого десерту.

Ресторан Palaima пригощає своїх відвідувачів морозивом з йогурту з білим шоколадом, свіжими огірковими смужками, зеленим сорбе з фенхелю, салатом ромен, свіжою м’ятою та прянощами.

Серед інших не менш химерних поєднань — пасероване масло, змішане з ванільним морозивом під карамелізованою грушею, заморожений десерт з авокадо та дині, морозиво з пелюсток чайної троянди та десерт із липовим цвітом на скибочці хрусткого медового пирога.

 


Залишити коментар