Сб. 20 Квітня 2024

Скільки вартують дині на українському ринку?

В Україні на поточному тижні суттєво зросли ціни на дині, повідомляють аналітики проекту EastFruit. Основними факторами зростання цін в цьому сегменті стали сезонне скорочення пропозиції цієї продукції, а також досить активний попит споживачів.

Так, порівняно з минулим тижнем диня в українських господарствах подорожчала в середньому на 33% , що зі слів фермерів пов’язано, перш за все, з сезонним скороченням пропозиції даної продукції.

Наразі у багатьох господарствах південного регіону практично завершили збір ранніх сортів дині. У той же час збір більш пізніх сортів фермери планують почати ближче до кінця серпня. Крім того, на даному етапі у багатьох виробників виникли проблеми з якістю дині через несприятливі погодні умови.

Так, на сьогоднішній день оптом дині з поля фермери відвантажують по 4-8 грн / кг ( $ 0,015-0,30 / кг).

Варто відзначити, що зараз дині в українських господарствах вартують в середньому на 23% дорожче, ніж в аналогічний період минулого року. На думку галузевих фахівців, така істотна цінова різниця пов’язана, перш за все, зі скороченням виробництва даних баштанних в країні через несприятливі погодні умови.


Залишити коментар