Сб. 20 Квітня 2024

Фермери закликали владу зупинити рейдерські захоплення

На пресконференції Асоціації фермерів та приватних землевласників України було висунуто вимогу до всіх владних органів країни заблокувати рейдерство та зупинити беззаконні дії по знищенню фермерів. Про це повідомляє Kurkul.com.

«Останні два тижні різко збільшилась кількість рейдерських нападів на фермерські господарства. Яскравим прикладом цього є спроба захоплення поля Івана Кільгана з Львівщини. Окрім цього, збільшилась кількість підпалів майна фермерів у Полтавській, Кіровоградській, Одеській обл. До того ж жорстоке вбивство фермера з Дніпропетровщини, як і багато інших, не розслідувано. Це змушує громадськість, зокрема, Асоціацію фермерів та приватних землевласників України реагувати на ці виклики», — повідомили в Асоціації фермерів.

Тому, фермерська спільнота висунула до Президента України, Верховної Ради та Уряду вимогу зупинити рейдерські атаки на фермерів та негайно зайнятись ревізією земель, які роздавались під ведення особистих селянських господарств.

Також в Асоціації пропонують присвоїти фермерським господарствам, у яких відібрали землю, статус «новостворених» та виплатити фінансову компенсацію.


Залишити коментар