Сб. 27 Квітня 2024

Рейдери викрали з рахунку агропідприємства 36 млн гривень

На Харківщині 4 серпня 2021 року рейдери викрали з рахунку агропідприємства 36 млн гривень. Про це повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, 4 серпня 2021 року з особистого банківського рахунку співвласниці одного з харківських приватних сільськогосподарських підприємств було знято понад 36 млн грн, хоча жодних дій щодо руху коштів жінка не вчиняла. У відділенні банку їй повідомили, що гроші списані в рамках виконавчого провадження на підставі постанови, яка надійшла від приватного виконавця.

«Встановлено, що незнайомий співвласниці підприємства чоловік надав приватному виконавцю підроблений виконавчий напис, засвідчений одним з київських нотаріусів, який оголошений у розшук. Відповідно до виконавчого напису у 2019 році підприємиця нібито уклала договір позики на 36 млн грн з цим громадянином, проте на той момент потерпіла насправді перебувала у Німеччині. На підставі підробленого договору позики, приватний виконавець відкрив виконавче провадження та надав до фінансової установи документи для списання коштів з рахунку. Таким чином чоловік на власний рахунок отримав 33 млн грн, а інша частина коштів була переведена на рахунок приватного виконавця у якості винагороди», — йдеться у повідомленні.

Пресслужба повідомляє, що під час спроби зняття коштів 5 серпня 2021 року правоохоронці затримали чоловіка у відділенні одного з банків у м. Києві. Разом з ним було затримано ще двох осіб, які причетні до рейдерського захоплення активів цього сільськогосподарського підприємства у 2019 році. За цим фактом обвинувальний акт стосовно них наразі перебуває на розгляді в суді. За попередніми даними, чоловік, який намагався зняти кошти з рахунку, у 2014 році був умовно-достроково звільнений від відбування покарання за умисне вбивство та у 2020 році знову засуджений за незаконний обіг наркотичних засобів. Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжних заходів.

Джерело “Куркуль”


Залишити коментар