Пт. 29 Березня 2024

На Вінниччині фермер взяв у заручники робітника

58-річному фермерові з Вінниччини загрожує до 5 років ув’язнення за позбавлення волі людини та заподіяння фізичних страждань. Як заявили в поліції, аграрій незаконно утримував у металевій сушарці для фруктів, що знаходилася всередині зерносховища, свого робітника.

Подія трапилася у селі Вербівка Погребищенської територіальної громади, повідомили на сайті Національної поліції України.

У такий спосіб фермер вирішив покарати працівника за начебто неякісний ремонт трактора. Жодних коштів за виконання різного роду робіт на фермерському господарстві він не отримав. Натомість чоловік майже добу просидів у металевій сушарці без їжі та води, знемагаючи від спеки.  Сушарка знаходилась всередині зерносховища, зовні засипана  зерном.

Крики про допомогу із бункера почула місцева жителька. Вона й викликала правоохоронців.

За словами т.в.о. начальника відділу поліції N4 Вінницького районного управління поліції Олександра Степанкова, поліцейські звільнили заручника, розчистивши лопатами від зерна прохід до дверей металевого бункера, всередині якого  знаходилась сушарня. Позбавлений волі чоловік міг там лише сидіти, через те, що приміщення було заповнене металевими полицями для сушіння фруктів. Він знемагав від спеки, без води та їжі у виснажливих умовах.

9 серпня чоловіку оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 146  Кримінального кодексу України. За такий злочин передбачено покарання  – до п’яти років ув’язнення.  Слідство готує клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу.


Залишити коментар