Пт. 26 Квітня 2024

Як правильно приготувати кукурудзу: добірка рецептів

Варена кукурудза – одна з найулюбленіших літніх страв, смак якої нагадує нам дитинство. Розповідаємо, скільки і як треба варити кукурудзу в каструлі, духовці та мультиварці/скороварці до ідеального стану. Ловіть прості рецепти.

Для варіння ідеально підходить молода кукурудза із зернами молочно-білого або світло-жовтого кольору, які щільно прилягають один до одного і мають приблизно однаковий розмір, передає Радіо MAXIMUM.

При цьому солодкі качани кукурудзи можна варити різними способами: в каструлі, мультиварці, скороварці і навіть духовці. Обирайте найкращий рецепт та смакуйте!

1. Кукурудза в каструлі

Закип’ятіть воду і опустіть туди кукурудзу. Зверніть увагу, що на великому вогні варити кукурудзу не можна: відразу після закипання слід зменшити вогонь максимально.

Знімати листя не потрібно: при варінні вони додадуть кукурудзі додатковий аромат і соковитість. А ось від рилець (волокон навколо качана) краще позбутися. Початки повинні бути однаковими за розміром, щоб вони зварилися одночасно.

Молода кукурудза вариться 20-25 хвилин, зріла – не менше ніж 2 години.

Щоб прискорити процес приготування старої кукурудзи, можете заздалегідь замочити її у воді на 2-4 години. Зерна розм’якнуть і зваряться швидше.

Ближче до закінчення варіння спробуйте страву: візьміть виделкою одне зернятко і розкусіть. Якщо воно м’яке і соковите – кукурудза готова. Злийте воду, щільно закрийте каструлю кришкою і обгорніть рушником. Почекайте 10-15 хвилин. Це зробить кукурудзу ніжнішою на смак.

Готову гарячу кукурудзу звільніть від листя. Перед подачею змастіть її вершковим маслом і посипте сіллю за смаком.

2. Кукурудза в мікрохвильовці

Зварити кукурудзу в мікрохвильовці можна ще швидше. Вимийте качани, видаліть листя і волокна. Щільно обгорніть кукурудзу в паперовий рушник, змочений у воді, і покладіть на тарілку. Виберіть максимальну потужність і відправте злак в мікрохвильовку на 5 хвилин. Усе! Кукурудза готова.

Діставайте кукурудзу з мікрохвильовки щипцями: вона буде дуже гаряча.

3. Кукурудза в мультиварці

Очистіть качани від волокон і листя, ретельно вимийте. Налийте воду в мультиварку до максимальної позначки, покладіть всередину кукурудзу. Якщо качани не влазять в чашу цілком, розріжте їх на частини.

Виберіть режим високого тиску, поставте таймер на 15 хвилин. Після закінчення варіння дістаньте кукурудзу, дайте їй трохи обсохнути. Сіль і масло – за смаком.

4. Кукурудза в скороварці

Очистіть кукурудзу від усього зайвого і вимийте. Складіть качани (цілі або порізані) в чашу скороварки. Готуйте кукурудзу на максимальній потужності, якщо скороварка електрична, або на середній – якщо механічна. Час приготування – від 10 до 40 хвилин залежно від віку качанів.

Їжте кукурудзу гарячою відразу ж після приготування, адже при охолодженні зернятка втрачають свою соковитість і затверднуть.

5. Кукурудза в духовці

Глибоку форму для запікання змастіть вершковим маслом. Викладіть туди вимиту і очищену від листя і рилець кукурудзу. Налийте теплу кип’ячену воду так, щоб качани були на половину в ній. Накрийте форму листом фольги.

Поставте кукурудзу в розігріту до 180°С духовку на 40 хвилин, якщо злак молодий, і на 120 хвилин, якщо качани зрілі. Сіль додайте вже в готову страву. Смачного!


Залишити коментар