Вт. 23 Квітня 2024

В Ірландії за барана віддали космічну суму

В Ірландії відбувся аукціон, на якому за солідну продали семимісячного барана однієї з найпопулярніших порід в Північній Ірландії. Сума коштів, яку віддали за тварину, стала рекордною для цієї країни.

Баран породи суффолк обійшовся покупцеві в 44 тисячі євро. За таку солідну суму тварину придбав консорціум з міста Колрейн, пише ВВС. Ціна побила попередній рекорд країни за барана, що становив 38 тисяч євро.

Дороговартісного барана виростив фермер із Донеголу. Чоловік підмітив, що навіть не уявляв такого розвитку ситуації. Водночас фермер знав, що ця тварина особлива: «Він той, якого всі шукали, той, кого всі намагаються вивести. У нього інший родовід».

До речі, суффолк – масивна порода овець, м’ясо-вовняного напрямку. Володіє дуже високим імунітетом, фізичною силою, швидко росте і має високий забійний показник. Суффолк – швидкозростаючі, великі, з хорошим забійним показником. Є довгожителями з чудовим імунітетом, стійкі до паразитів, народжуваність висока.

Головною причиною популярності породи є поживне і смачне м’ясо без притаманного баранині специфічного запаху. Невибагливі до їжі і місця існування.


Залишити коментар