Чт. 25 Квітня 2024

Корейці вирішили збудувати в Казахстані “розумну” теплицю

У навчально-дослідному господарстві Казахського національного аграрного дослідницького університету триває будівництво високотехнологічної теплиці Республіки Корея. Об’єкт планують запустити у використання до початку навчального року в селі Байбулак Талгарского району Алматинської області. Про це пише East Fruit.

«Перший камінь «розумної»теплиці закладено 22 травня поточного року, введення в експлуатацію заплановано 1 вересня. Завдяки спільним зусиллям казахстанської і корейської сторін, будівельні роботи виконуються згідно з графіком, побудована велика частина теплиці», – розповів ректор університету Тлектес Еспол.

Загальна площа теплиці складе 1 га, а її виробнича потужність – 400-450 тонн овочів і ягід на рік. Тут будуть вирощувати томати, огірки, суницю.

Будівництво теплиці, в яку інвестують $ 1,5 млн, фінансують з Фонду комерціалізації і впровадження сільськогосподарських технологій Республіки Корея.

Крім вирощування овочів і ягід, в теплиці будуть проводити навчання студентів, магістрантів і докторантів, їх ознайомлюватимуть із інноваційними тепличними технологіями; планують також проведення навчальних семінарів з «смарт-технологій» для тепличних господарств Казахстану.


Залишити коментар