Пт. 19 Квітня 2024

Зеленський повернув 20% ПДВ на окремі види сільськогосподарської продукції

Президент України підписав законопроєкту №5425-д від 14.06.2021 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість при оподаткуванні операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції. Про це йдеться на сайті Ради, пише agronews.ua.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила за основу та в цілому законопроєкт 5425-д від 14.06.2021, яким відновлюється ставку податку на додану вартість 20 відсотків при оподаткуванні операцій з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України окремих видів сільськогосподарської продукції.

Зокрема, відновлено 20% ПДВ на живу велику рогату худобу, живих свиней, живих овець, незбиране молоко, а також жито, овес, насіння льону, насіння та плоди інших олійних культур, цукрові буряки.

Проте залишається ставка податку на додану вартість 14 відсотків по операціях з постачання залишається на пшеницю та суміш пшениці та жита (меслин), ячмінь, кукурудзу, соєві боби, насіння свиріпи або ріпаку та насіння соняшнику.


Залишити коментар