Чт. 25 Квітня 2024

П’ять причин, чому варто їсти свіжі огірки

На 95% огірок складається з води. Проте цей овоч також містить калій, фосфор, залізо, магній, вітаміни К і С. Щоб отримати максимум поживних речовин, огірки радять їсти неочищеними, пише “Ліга Life”. А ось чому варто включити огірки в раціон – читайте далі.

По-перше, додавши огірок в раціон ви потенційно покращуєте водний баланс організму через високий вміст рідини. Проте це не єдина перевага його споживання.

Сприяє здоров’ю кісток. Огірок багатий вітаміном К, який поліпшує засвоєння кальцію. Разом ці поживні речовини позитивно впливають на здоров’я кісток.

Покращує здоров’я серцево-судинної системи. Експерти Американської асоціації серця зазначають, що клітковина допомагає контролювати рівень холестерину та запобігає розвитку серцево-судинних захворювань. Окрім цього, огірки містять калій. Зменшення споживання натрію та збільшення споживання калію може запобігти підвищенню артеріального тиску.

Позитивно впливає на втрату ваги. В рамках аналізу 2016 року вчені розглянули 13 досліджень за участю 3628 людей. Результати показали, що вживання їжі з високим вмістом води та низьким вмістом калорій пов’язане зі значним зниженням ваги тіла.

Окрім цього, огірки містять антиоксиданти лігнани. Загалом антиоксиданти допомагають виводити з організму вільні радикали. Якщо в організмі накопичується їх занадто багато, це може призвести до пошкодження клітин та різних видів захворювань.


Залишити коментар