Чи безпечна рання полуниця
Якщо ягоду продають великі виробники — вона безпечна.
Про це Громадському радіо розповіла аналітик асоціації «Ягідництво України» Марія Лакеєва.
“На ринках уже з’явилась наша, українська суниця, а от лохина привезена з-за кордону. В Україні вона починає плодоносити наприкінці червня, більше — у липні. Але сезон тільки почався і навіть на тепличну ягоду буде падати ціна.
Загалом бачимо, що весна в нас не дуже тепла. Сезон полуниці вже затримується на 1,5-2 тижні. Є стереотип, що рання ягода небезпечна через високий вміст нітратів. Це неправильно. Ягоди, вирощені в теплицях — безпечні. Вони ранні, вирощені в штучному середовищі, і перед тим як давати її в реалізацію, наприклад, у супермаркети, виробник повинен надати цілий стос паперів щодо того, що ягода безпечна. У професійних виробників ягода безпечна, бо використовують біопрепарати, якісну хімію. У приватних фермерів не так безпечно купувати продукцію, оскільки вони не завжди банально знають, як нею правильно користуватися”, – розповіла Марія Лакеєва.
Залишити коментар