Чт. 28 Березня 2024

На Закарпатті виготовляють унікальний медовий оцет

У Мукачеві Закарпатської області сім’я бджолярів Людмила та Віктор Перести у 2010 році відкрили перший в Україні дегустаційний зал меду «Медовий дім».

Про це повідомляє SEEDS.

«Ми пропонуємо нашим гостям, не лише смачну продукцію бджільництва, але й цікаві факти про те, як виготовляється мед, якими властивостями він володіє. Серед цікавих деталей, ми створили можливість побачити справжнісінький діючий вулик, і відвідувачі можуть спостерігати та почути бджіл», – розповідають засновники «Медового дому».

У «Медовому домі» невеличка музейна експозиція, яка складається з інструментів, за допомогою яких пасічники добувають мед. Окрім того тут представлена колекція меду з 62 країн світу та унікальна карта України в сотах.

Також родина Перестів одна з небагатьох в Україні виготовляє незвичайний медовий оцет. До його складу входить лише два компоненти: мед та вода.

Медовий оцет – продукт, виготовлений на основі натурального меду, шляхом бродіння молочно – кислих бактерій. Це приправа, яка відмінно підходить до найрізноманітніших страв. Також він використовується для косметичних цілей та є одним з кращих засобів для очищення обличчя.


Залишити коментар