Сб. 20 Квітня 2024

Україна в травні збільшить закупівлю дизпального

З метою недопущення дефіциту дизпального на ринку України можливі додаткові поставки з Республіки Білорусь, Литви, Угорщини та Туреччини. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Мінекономіки в щоденному режимі здійснює моніторинг залишків дизельного палива. Станом на сьогодні місячний об’єм дизпалива на ринку України є оптимальним та збалансованим для забезпечення усіх необхідних ринкових процесів», — зазначив Ігор Петрашко, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Водночас з метою недопущення дефіциту дизпального на ринку України, Мінекономіки та представники «Укрзалізниці» домовились за необхідності у разі забезпечити додаткову доставку з портів пального, ввезеного на територію України морським транспортом.

Своєю чергою, трейдери дизельного пального повідомили, що на травень планується збільшення постачання дизпального до України з Республіки Білорусь, Литви, Угорщини, Туреччини, в тому числі шляхом збільшення постачань морським транспортом.

Мінекономіки буде продовжувати моніторинг виробництва, імпорту та споживання дизпального, а також періодичні зустрічі з учасниками ринку нафтопродуктів для забезпечення подальшої стабільної ситуації.


Залишити коментар