Чт. 28 Березня 2024

Омлет із водоростей: світу представили альтернативу яєць

Португальська компанія Allmicroalgae представила світу альтернативу яєць — харчові порошки з мікроводоростей Chlorella Vulgaris, котрі були схвалені Європейським органом безпеки харчових продуктів (EFSA).

Порошки є у двох варіантах: білий та жовтий. Порівнюючи з іншими продуктами з водоростей яскраво зеленого кольору, останні — більш нейтральні за смаком та кольором, при тому зберігають однакову харчову цінність.
«Наші варіанти мікроводоростей забезпечують повний функціональний пакет білків, клітковини та інших цінних поживних речовин», — зазначили в Allmicroalgae.

Підтримуючи тенденцію використання рослинного білка замість яєць, інша компанія, Clara Foods, розробили свою технологію виготовлення лабораторно культивованих рослинних білків за допомогою бродіння.

Цей продукт набагато складніший, але повністю відтворює функціональні властивості звичайних яєць і може бути застосований для виготовлення численної кількості веганських продуктів з ідентичним смаком.

«Людству потрібні рішення, які відповідають масштабам та актуальності проблем. Clara Foods має на меті пришвидшити перехід у світі на рослинний білок, починаючи з яйця», — повідомив генеральний директор компанії.

Оскільки ринок замінників яєць невпинно зростає, завдяки збільшенню попиту на рослинні альтернативи, наступним кроком компанії є комерціалізація перших у світі «яєчних білків» не лише у Північній Америці, а й у Європі.

У Clara Foods заявили, що планують стати найбільшим постачальником «веганських яєць» у світі вже до 2028 року.


Залишити коментар