Чт. 28 Березня 2024

Декілька регіонів України замело снігом

Незважаючи на майже завершення другого місяця весни, зима не планує покидати Україну. У понеділок, 26 квітня, на територію країни увірвалася холодна маса арктичного повітря, в деяких регіонах України пішов сніг. Про це повідомляє Апостроф, пише agronews.ua.

Так, на горі Піп Іван Чорногірський хмарно, видимість обмежена. Станом на ранок зафіксовано опади у вигляді снігу, вітер західний 3-4 м/с. Температура повітря -5°С. За повідомленням синоптиків, в Карпатах зберігається загроза сходження лавин.

Веб-камери, які встановлені у місті Умань на Черкащині, зафіксували сильний снігопад у понеділок, 26 квітня, вранці – там намело декілька сантиметрів снігу. Він відразу тане, бо температура в місті плюсова.

Засипало снігом і інші регіони Черкащини. З’явилися фото з села Бересняги Канівського району Черкаської області.

Засипало снігом і місто Монастирище – там вже зліпили сніговика.

Весняна заметіль накрила і Київську область – снігом засипало поля в Кагарлицькому районі. Також жителі Чернівецької області публікують в соцмережах фото і відео засипаних снігом вулиць і будинків.

Такі погодні сюрпризи у найближчі дні можливі ледь не у всій Україні, а вночі синоптики прогнозують заморозки до – 5 градусів. Вдень температура повітря в Україні коливатиметься від +7 до +10 . Лише на кілька градусів тепліше буде на сході та півдні.


Залишити коментар