Чт. 25 Квітня 2024

В Україні роблять амарантові вершки за унікальною технологією

Компанія «Жидкие фрукты» існує 10 років. Це сімейний бізнес родини Осипенків у Херсоні. Першими продуктами, які вони виготовили, були соєві вершки та чорнична паста.  Тетяна Осипенко, керівник компанії, розповіла newfood.media, що нещодавно вивели на ринок новий продукт – амарантові вершки.

Чоловік Тетяни — Сергій — вчений-винахідник. Він має 60 патентів. Одна з його ідей — виготовити продукт за допомогою кавітації (гідроудару). Так з’явилася запатентована HTD-technologу®.

Завдяки цій технології засвоюються практично всі 100% властивостей натуральної сировини, стають доступними організму вміст кісточок (ядерець) і шкірки фруктів, овочів, ягід, насіння, горіхів та бобів.

«Насіння б’ється одне об одне з невеликою кількістю води. Відбувається тертя за певного тиску, в замкнутому контурі, без кисню та без нагріву. Жодного руйнування, ніяких міксерів та металу. Ми не додаємо до маси ні цукру, ні підсилювачів смаку. Завдяки унікальній технології, переводимо насіння в рідку, питну форму», — розповідає Тетяна Осипенко.

За її словами, після цього збільшується кількість поживних речовин, адже в кінцевому продукті міститься все, що не перетравлюється в первісному вигляді. Це вміст кісточки і шкірки з безліччю корисних поліфенолів, жирних ненасичених кислот, вітамінів та мінералів тощо.

Насіння рослини має високоякісний рослинний білок і сквален. Останній володіє антиоксидантними та адаптогенними властивостями, регенерує клітини.
Сквален був доступний винятково для дуже заможної частини населення. Нещодавно цю речовину знайшли в насінні амаранту.

«Люди почали ділити його на складові. Наприклад, виробили олію, а те, що залишилося, змололи в борошно або додали залишки в пластівці чи в хліб. У нас зовсім інша технологія. Вона дозволяє споживати амарант комплексно, практично цілком засвоювати його організмом. Тобто, ми нічого не розділяємо. Насіння переводимо в схожу на вершки, рідку пастоподібну форму за допомогою власної HTD-technologу®», — каже керівник «Жидких фруктов».

Лізину в таких рослинних вершках удвічі більше, ніж у пшениці та втричі більше, ніж у кукурудзі. Олія амаранту і харчові волокна амарантових вершків очищують кишківник та покращують травлення.

Продукт допомагає знизити рівень холестерину в крові, захищає від токсинів печінку, допомагає вивести з організму важкі метали та радіонукліди, відновлює й омолоджує шкіру. Також здійснює антибактеріальний захист організму.
Замість поличок магазинів компанія займається мережевим маркетингом. Їхніми клієнтами є близько 200-300 сімей з різних куточків України.

Окрім амарантових вершків, асортимент продукції «Жидких фруктов» налічує понад 70 позицій. Це – фрукти, ягоди, горіхи, соєві боби, зерно, насіння, овочі в рідкому й пастоподібному вигляді.

Найцікавіші позиції – макове та горіхове молочко, ну і, звісно, вершки з амаранту.
За словами керівника компанії, наразі серед вершків найбільший попит мають  соєві.


Залишити коментар