Чт. 28 Березня 2024

В Україні фермери планують побудувати розподільчі продуктові термінали

Фермери Броварського району Київської області планують будувати розподільчі термінали, які прийматимуть продукти харчування в сільських мешканців та транспортуватимуть їх у міста.

Проєкт втілюватимуть власними зусиллями та коштами. Планується, що перші пілотні термінали побудують вже цієї осені – на території Великодимерської ОТГ та на Білоцерківщині, повідомляє Трибуна-Бровари.

Минулого року в селі Гоголів Броварського району Київської області стартував проєкт «Фермерська батьківщина», який дозволив жителям села виживати в умовах жорсткого карантину. Почалося все зі створення віртуальної платформи для продажу фруктів, овочів, м’яса, риби, молочної продукції, меду тощо. Наразі продаж власної сільськогосподарської продукції так розвинувся, що в організаторів виникла ідея побудувати для цього розподільчі термінали аби розвивати проєкт.

Головною особливістю цієї продукції є те, що вона стовідсотково «домашня».

За рік онлайн продажів сільськогосподарських продовольчих товарів, до проєкту долучилися і мешканці інших населених пунктів Броварщини. Вже окреслилась база постійних, як покупців, так і продавців.

Зазначається, що інноваційний підхід до якості та оплати товарів дозволить мінімізувати ризики продажу неякісних товарів. Також, окрім стандартної перевірки санітарних умов господарства, для кожного виду товару продавець отримуватиме спеціальну упаковку, яка міститиме всю інформацію про продавця. У разі отримання неякісного товару, покупець зможе «помітити» неякісний товар і не оплачувати його.


Залишити коментар