Пт. 29 Березня 2024

Як річний тариф на газ вплине на субсидії для українців

Із 1 травня 2021 року в Україні запрацює річний тариф, у зв’язку з чим газопостачальні компанії повинні зафіксувати річні ціни на блакитне паливо без права підіймати її. Регулятор вже повідомив, що річний тариф ніяким чином не вплине на субсидії українців.

Що буде з субсидіями

Усі субсидії та пільги на оплату комунальних послуг українців, у тому числі й газу, залишаться монетизованими. Найбільша газопостачальна компанія в Україні «Нафтогаз» запевнила, що ніяких змін стосовно субсидій населення не чекає.

Одержувачі субсидій та соціальних виплат й надалі їх отримуватимуть, навіть якщо змінять газопостачальника. Нагадаємо, що у рамках річного тарифу споживачі можуть самі обрати постачальника блакитного палива, зважаючи на те, чий тариф для них буде більш прийнятним.

Спрощення процедури у зв’язку з карантином

Також українцям, які отримують субсидії, не потрібно буде надавати додаткові довідки та відвідувати органи соціального захисту у зв’язку з карантином і налагодженим обміном інформації соцзахисту та газівників. У «Нафтогазі» відмітили, що нині інформацією про клієнтів щомісяця обмінюється виключно постачальник з управлінням соцзахисту населення.

«Ми зацікавлені в тому, щоб людині нарахували субсидію, щоб вона нею заплатила за газ», – додали в «Нафтогазі».


Залишити коментар