Вт. 23 Квітня 2024

В Україні почали виготовляти халву з конопель

коноплі

Фото ілюстративне

ФГ «Екосвіт», що на Сумщині тісно співпрацює з глухівськими інститутом луб’яних культур та активно просуває технології переробки конопляного насіння, виробляючи халву із конопель. За словами керівника господарства, Юрія Колесника, робить це, аби відродити коноплярство й розвіяти асоціативне сприйняття рослини коноплі, як сировини для виготовлення наркотику марихуани. Про це повідомляє ukrinform.

Юрій та Ірина Колесники навчилися виробляти з конопляного насіння протеїн, сир (аналог соєвого тофу), олію, борошно, висівки, лущене насіння, халву, майонез, конопляну сіль і навіть ікру.

Сьогодні, у зв’язку з карантином, господарство перебудовує свою діяльність на подальшу розробку та продаж устаткування для переробки конопляної продукції. Створенням та модернізацією існуючих зразків останнього фермер займається особисто. За словами Юрія Колесника, замкнутий цикл у коноплярстві потребує використання щонайменше двох десятків видів різної техніки та обладнання.

Презентувати свої напрацювання Колесник планує наступного року на власному демонстраційному полігоні, де покаже весь виробничий процес, від вирощуванні конопель — до переробки.


Залишити коментар