Пт. 19 Квітня 2024

Смородиновий контабас стає новим трендом

Виробництво такого стародавнього українського напою як контабас нині набуває популярності серед українських ягідників та переробників цієї продукції. Багато фермерів уже збирають сировину — смородинові бруньки.

Про це Kurkul.com розповів засновник компанії «Ромен-Фрут» Дмитро Самофалов із Сумщини.

«Багато хто з виробників смородини перелаштувалися не на виробництво ягід, а на виробництво й переробку бруньок смородини. Ця сировина дуже цінна в ресторанному бізнесі і зазвичай її використовують для приготування унікального напою контабас», — каже підприємець.

За словами Дмитра Самофалова, напій на основі смородинових бруньок стає дуже популярним у Європі, тому українські виробники швидко адаптуються під потреби цього ринку. Також листя смородини для виготовлення чаю активно закуповує Китай.

«Без належної кількості  вегетативної маси смородина не в змозі давати дуже хороший урожай ягід. Відтак ринок реагує на їх дефіцит відповідним ростом ціни. Якщо раніше закупівельна ціна ягід складала 0,6-0,8 $/кг, то через низку причин у минулому сезоні вона зросла до 2 $/кг», — додав ягідник.

Як переконаний Дмитро Самофалов, «смородиновий бум» в українських виробників поки не досяг свого піку і попереду хороші перспективи.


Залишити коментар