Смородиновий контабас стає новим трендом

Смородиновий контабас стає новим трендом

Виробництво такого стародавнього українського напою як контабас нині набуває популярності серед українських ягідників та переробників цієї продукції. Багато фермерів уже збирають сировину — смородинові бруньки.

Про це Kurkul.com розповів засновник компанії «Ромен-Фрут» Дмитро Самофалов із Сумщини.

«Багато хто з виробників смородини перелаштувалися не на виробництво ягід, а на виробництво й переробку бруньок смородини. Ця сировина дуже цінна в ресторанному бізнесі і зазвичай її використовують для приготування унікального напою контабас», — каже підприємець.

За словами Дмитра Самофалова, напій на основі смородинових бруньок стає дуже популярним у Європі, тому українські виробники швидко адаптуються під потреби цього ринку. Також листя смородини для виготовлення чаю активно закуповує Китай.

«Без належної кількості  вегетативної маси смородина не в змозі давати дуже хороший урожай ягід. Відтак ринок реагує на їх дефіцит відповідним ростом ціни. Якщо раніше закупівельна ціна ягід складала 0,6-0,8 $/кг, то через низку причин у минулому сезоні вона зросла до 2 $/кг», — додав ягідник.

Як переконаний Дмитро Самофалов, «смородиновий бум» в українських виробників поки не досяг свого піку і попереду хороші перспективи.


Залишити коментар





Отримуйте найсвіжіші новини у соцмережах:

Facebook

Twitter

Ознайомлений(а)