Вт. 19 Березня 2024

Лохину, малину і журавлину спробують вирощувати на вертикальних фермах

Американська компанія AeroFarms заявила про партнерство з чилійським виробником і дистриб’ютором ягід Hortifrut. У рамках партнерства компанії будуть досліджувати і розвивати виробництво лохини та інших ягід в умовах контрольованого сільського господарства (CEA), включаючи вертикальні ферми.

Про це повідомляє AgroPortal з посиланням на The Spoon.

Зазначається, що AeroFarms відома переважно вирощуванням листової зелені і трав на своїх комерційних вертикальних фермах на східному узбережжі США.

Лохина, а також ожина, малина та інші ягідні відрізняються від звичних для AeroFarms культур. Окрім того, вони є унікальними і для вертикальних ферм, на відміну від більш поширеної у цій сфері – полуниці.

Зазначається, що перша фаза партнерства між двома компаніями знаходиться в стадії реалізації. Саджанці лохини очікуються AeroFarms вже цієї весни. Hortifrut вивів «компактні саджанці лохини, що ідеально підходять для вертикального землеробства», а AeroFarms скоригувала свою запатентовану технологічну систему для вирощування ягід.

Зауважується, що компанії прагнуть комерціалізувати цей процес вирощування, однак, на даному етапі, вони не говорять, коли споживачі зможуть придбати вертикально вирощену лохину або малину.

Перша фаза партнерства, найвірогідніше, більше пов’язана з експериментами і оцінкою можливості вирощування таких продуктів за допомогою вертикальних ферм.

Ягоди і плоди на вертикальних фермах є скоріше винятком, ніж правилом, коли мова йде про сільськогосподарські культури.


Залишити коментар